Min vän Christine Baker visade mig ett recept på grönkålschips och jag var skeptisk. Grönkål är väldigt nyttigt, men jag har aldrig tänkt på den som ett smaskigt snack. Sen lagade jag receptet. Det var så gott! Min man och jag tampades över chipspåsen. Pröva!

Blir 8-10 portioner

Ingredienser
En stor bunt (ca 7 stjälkar) krusig grönkål
2½ dl solrosfrön (blötlagda i minst 2 timmar)
2½ dl vatten
1 röd paprika
3/4 dl olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk tahini
1 1/4 dl näringsjästflingor
1/4 tsk spiskummin
1 tsk honung eller lönnsirap
1 tsk salt

Instruktioner
Skölj grönkålen och ta bort stjälkarna. Riv sönder bladen i lagom stora bitar. Mixa resten av ingredienserna till en slät sås. Häll såsen över kålen och blanda runt. Placera kålen på plåt med bakplåtspapper och torka på lägsta temperatur i ugnen. Ha ugnsluckan på glänt för att släppa ut fukten. Efter ca 6 timmar, ta ut plåten och vänd på chipsen. Fortsätt torka tills genomtorra. Detta kan ta ca 24 timmar.