Apelsinskal och tranbär gör dessa små bollar extra speciell! Med sin söta smak och seg konsistens, blir dessa bollar en god avslutning på vilket som helst måltid!

Ingredienser
150-160 g torkade aprikoser
85 g kokosflingor
100 g mandelmassa
rivet skal av en apelsin
½ tsk vaniljsocker
en nypa salt
1-2 msk färsk apelsinjuice
50 g torkade tranbär
kokosflingor att rulla i

Instruktioner
Lägg de torkade aprikoserna i en matberedare och mixa tills de är finhackade. Lägg till kokos, mandelmassa, apelsinskal, vaniljsocker och salt. Mixa tills välblandat. Lägg till tranbär och mixa tills de är grovhackade. Tillsätt så mycket apelsinjuice som behövs för att forma en mjuk, kletig blandning. Rulla till små teskedsstora bollar. Rulla bollarna försiktigt i kokosflingor. Lägg dem sedan i en lufttät behållare som förvaras i kylskåp. Aprikosbollarna är klara att äta efter minst 30 minuters nedkylning.