Sött och syrligt– det är smaken av denna plommonkaka.

Ingredienser
4 ¼ dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl
1¾ dl råsocker
½ tsk salt
2 tsk bakpulver

2 ½ dl sojamjölk
¾ dl rapsolja
1 msk vaniljsocker

16 plommonhalvor (8 plommon)

Instruktioner
Smörj och bröa en ugnsfast springform med avtagbar botten.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda de våta ingredienserna i en annan bunke. Se till att bakpulvret är ordentligt uppblandat i mjölet. Häll i de torra ingredienserna i de våta och rör försiktigt tills allt precis blandat sig. Rör inte mer än absolut nödvändigt. Häll smeten i formen och lägg ut plommonhalvorna i smeten. Grädda ca 35 – 55 minuter vid 175°C. Kolla om den är färdig genom att sticka ner en kniv och se om den är torr när den tas ut.

Glasyr
Instruktioner
½ pkt. Oatly mjukost eller något annat cream cheese-liknande pålägg
½ dl. florsocker
nypa salt
1 – 1 ½ msk. citronsaft, färskpressad

Instruktioner
Använd en elvisp att mixa pålägget lätt och fluffigt. Tillsätt sockret och mixa tills väl blandat. Tillsätt citronsaft en matsked i taget tills konsistensen är rätt för glasyren. Garnera när plommonkakan svalnat.