När det är kallt ute är det väldig gott med en varm soppa. Och på vintern är det lätt att få tag på blomkål. Så varför inte en blomkålssoppa? Här är ett krämigt recept på blomkålssoppa som Cacyne Cortez har skapat.

Ingredienser
1 litet blomkålshuvud eller 1/2 av en stor
1 mellanstor lök
2 små potatisar eller 1 stor
2 klyftor vitlök
1 tsk olivolja
2 msk solrosfrön, råa
1 lagerblad
1 liter vatten
1 kub grönsaksbuljong
1 tsk citronjuice
1/2 – 1 tsk Herbamare Örtsalt
1/2 tsk valfri ört t.ex. basilika, timjan eller rosmarin

Instruktioner
Skala och skölj potatisarna, löken och vitlöksklyftorna och ta bort blad från blomkålen. Skär alla grönsaker i mindre bitar och fräs allt i en kastrull i 1 tsk olivolja tills det fått fin färg. Tillsätt 1 tsk vatten om det behövs så att det inte bränner på. Tillsätt 1 liter vatten, ett lagerblad och solrosfrön och koka upp. När alla grönsaker är möra, ta ur lagerbladet, tillsätt buljongen och citronjuicen och mixa allt till en slät soppa. Tillsätt valfri ört och smaka av med örtsalt.