Blir 8 portioner

Ingredienser
8 medelstora äpplen
½ dl råsocker
½ tsk kanel
2 msk maizena
8 fullkornstortillas
olivolja, till pensling
kanel, att strö över
socker, att strö över

Instruktioner
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Tillsätt råsocker, kanel och maizena, blanda väl. Lägg flera matskedar av äppelblandningen mitt på en tortilla och rulla den runt äpplena. Lägg i oljad ugnsfast glasform. Gör likadant med resterande äpplen och tortillas. Pensla tortillas med olivolja och strö över kanel och socker. Täck med aluminiumfolie. Grädda vid 175ºC i 30-40 minuter, tills äpplena är mjuka. Tag bort folien och grädda i 10 minuter tills översidan är krispig och gyllenbrun.

Tips
Jag förvarar vanligtvis en blandning av kanel och socker i en glasburk, tillsammans med mina kryddor. Det fungerar bra att strö över burritos.

Dessa smakar fantastiskt toppad med Cashew- och päronkräm!