Tofu är väldigt mångsidig. Man kan använda den i huvudrätter, i dressingar, i bakning och i efterrätter. Den är neutral i smaken så den tar upp smaken av de ingredienser man använder med den. Den är faktiskt låg i fett och hög i protein. I detta recept används tofu i biffar, i ett recept som jag verkligen gillar.

Ingredienser
1 paket tofu (270 g), smulade
2 dl ströbröd
2 msk jordnötssmör
2 msk ljus sojasås
4 msk finhackad persilja
1 medelstor finhackad lök
1 dl pekan- eller valnötter, finhackade
1 msk jästflingor
2-4 msk vatten, enligt behov

Instruktioner
Kombinera alla ingredienser och arbeta samman till en deg med händerna, tills alla ingredienser är väl sammanblandade. Forma till små biffar. Grädda vid 175 grader i 20-25 minuter. Låt dem svalna så de stelnar. Förvaras i kylskåp.

Tips
Dessa smakar ännu bättre den andra dagen, som smakerna blandas. Detta recept gör en fantastisk pålägg att sätta på kex eller bröd – bara blanda alla ingredienser och låt marinera i kylskåp över natten.