Här är en krämig soppa som garanterat kommer att värma dig. Butternut squash är full av betakaroten som vi behöver för att göra A-vitamin och ingefära ger en kryddig liten kick! Tack Cacyne för att du delade med dig!

Ingredienser
½ medelstor butternut pumpa
1 gul lök
2 morötter
2-5 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
3 msk grönsaksbuljongpulver
1 burk (400ml) kokosmjölk
2 tsk citronjuice
1 msk olivolja till stekning
örtsalt

Instruktioner
Skala och hacka grovt: butternut, lök, morötter, ingefära och vitlöken.
Värm upp en gryta och häll i olivoljan, fräs löken först och sedan resten av grönsakerna så att de får lite färg och glans. Häll på vatten så det precis täcker och koka allt tills det är mjukt under lock. Ta grytan från värmen och mixa allt med en stavmixer tills det blir en slät puré.

Tillsätt kokosmjölk, buljongpulver och mixa lite till. Tillsätt till slut citronjuicen och smaka av med örtsalt.

Tips
Skulle du vilja ha en tunnare soppa, tillsätt mer vatten eller kokosmjölk, och lite mer salt/buljong.